13 mar. 2010

Meciul

Omenirea asista la un meci foarte important pentru a se decide pe cine va sustine in continuare. Se pare ca noi am ajuns undeva in mijlocul acestei confruntari. Meciul este Stiinta impotriva Religiei; in zilele noastre partida este si televizata, iar Stiinta are ocazie dupa ocazie, singurul portar ramas de partea Religiei fiind Papa din Vatican.
Inceputul meciului a fost dominat insa de Religie, inca la conducere. Noe a salvat cu o arca, Moise cu un toiag a rupt marea in doua, apoi capitanul echipei Religiei, Iisus din Nazareth, impreuna cu 12 coechipieri ai sai au condus atacul pana au inscris decisiv.
Printre ocazii se numara conceptia imaculata(nastere fara conceptie fizica), transformarea apei in vin, invierea unui mort, mersul pe apa, incercarea de daramare apoi reconstructie templu cu mainile goale ce a dus la golul decisiv, invierea capitanului echipei.
In acest timp, singurii aparatori ai Stiintei “clasicii” Platon, Aristotel si Euclid, n-au facut fata atacului, dar au pus bazele revenirii ulterioare. Aceasta revenire, puternic huiduita de publicul din peluza numita Inchizitie, a fost initiata de Galileo Galilei, un junior italian, cu incercarea sa de a dovedi ca planeta e rotunda. Peluza a fost redusa insa la tacere cand Magellan a dovedit incercarea lui Galileo, apoi alti juniori precum Newton, cu teoria gravitatiei, apoi Darwin cu teoria evolutionista au intrat in lupta. Stiinta nu s-a retras in defensiva si a introdus noi atacanti, pe rand, Thomas Edison, Tesla,si capitanul Einstein, decisivi in lupta impotriva numerosului public sustinator al echipei Religiei.
Ocaziile initiale sunt parca uitate, inseminarea artificiala inlocuieste conceptia imaculata, transformarea apei in vin se face cu pastile deshidratate, invierea cu aparate de resuscitare, daramarea cu buldozere sau la alegere cu avioane(vezi 9 septembrie 2001), iar invierea capitanului poate fi considerata moarte clinica, sau poveste inventata.

Meciul continua...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu